Skip to content

Al vanaf 1925 een watertoren
met een verhaal

De trots van de Bollenstreek

Iedereen in de Bollenstreek heeft de watertoren in Hillegom weleens gezien. Het historische gebouw van ruim 45 meter hoog staat er al bijna 100 jaar. Vroeger zorgde de watertoren voor de opslag van water en regeling van de waterdruk. In de watertoren is zelfs een draagconstructie gebouwd om een waterreservoir van 660m3 te dragen. Initiatiefnemer Watertoren Bollenstreek heeft het krachtige gebouw een nieuwe functie gegeven. De watertoren is nu toegankelijk voor iedereen en dé plek om te vergaderen, werken en lunchen.

Een inspirerende plek
voor iedereen

De missie van Watertoren Bollenstreek is het bieden van een plek die toegankelijk is voor iedereen. Hiermee willen wij mensen, kennis en streek aan elkaar verbinden. In de watertoren geven wij graag iedereen een kans om te groeien. Wij hopen dat ieder bezoek aan Watertoren Bollenstreek de inspiratie en energie geeft om ontwikkeling tot bloei te laten komen.

Wat doe je in de watertoren?

Centrale ligging
& dichtbij Schiphol

Vanuit Watertoren Bollenstreek heb je een mooi uitzicht op de plaatsen in en rondom de Bollenstreek. Wist je dat je Schiphol niet alleen ziet vanuit de watertoren, maar dat je er ook binnen 20 minuten bent? Met deze centrale ligging is Watertoren Bollenstreek een bereikbare plek die makkelijk aan te rijden is. Dat maakt een meeting nóg leuker.

Meer over ons
Open dagen Watertoren Bollenstreek

Een exclusief binnenkijkje in Watertoren Bollenstreek

Altijd al benieuwd geweest hoe de watertoren er nu van binnen uitziet? Goed nieuws: Vanaf…

Lees meer
Voorjaarsactie Watertoren Bollenstreek

Boek nu een kleurrijk voorjaarsarrangement

Krijg jij ook helemaal zin in het voorjaar? Wij kunnen niet wachten! Prachtig uitzicht vanuit…

Lees meer
FUTURE Bollenstreek

FUTURE event editie 2 ging sky high!

Afgelopen vrijdag 9 februari was de tweede editie van het FUTURE Bollenstreek event. Met spreekster…

Lees meer
Volg @watertorenbollenstreek