Ga naar hoofdinhoud
Feestelijke officiële opening Watertoren Bollenstreek

Bij Watertoren Bollenstreek is iets nieuws tot bloei gekomen. Nadat twee jaar geleden de bruikbare grondstoffen zijn geoogst en in februari 2021 de eerste paal is geslagen, zijn de bouwwerkzaamheden nu afgerond. Watertoren Bollenstreek is een inspirerende plek geworden die toegankelijk is om te vergaderen of te flexwerken. Op vrijdag 16 december heeft de burgemeester van Hillegom, Arie van Erk, de watertoren officieel geopend. “De watertoren blijft een prachtige entree voor de Bollenstreek en een baken voor de bollenvelden.”

Vergaderen en werken op een unieke locatie

De watertoren heeft verschillende vergaderzalen met ieder een eigen thema. Zo kunnen bezoekers zelf bepalen welke ruimte het beste bij de vergadering past. Ook is er in de authentieke ‘Bibliotheek’ ruimte om te werken en geeft de ‘Circulaire Bloeiruimte’ de mogelijkheid om creatieve ideeën te ontwikkelen. Initiatiefnemer Ad Wijnhout: “Watertoren Bollenstreek is een plek voor écht iedereen. Wij geloven in de kracht van verbinding. Ons doel is om mensen, bedrijven en start-ups de inspiratie en energie te geven om ontwikkeling tot bloei te laten komen.”

Al vanaf 1925 een watertoren met een verhaal

Iedereen in de Bollenstreek heeft de watertoren in Hillegom weleens gezien. Watertoren Bollenstreek staat op de grens van Noord- en Zuid-Holland en is al jaren een landmark voor haar omgeving. De watertoren zorgde voor de opslag van water en regelde de waterdruk. Na 96 jaar was het echter tijd voor een nieuwe functie van de watertoren. Het krachtige gebouw heeft haar functie verloren en heeft een nieuwe impuls nodig om van waarde te zijn voor de omgeving. Watertoren Bollenstreek is ontworpen aan de hand van alle Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties (SDG’s). Architect Lars Bouwman: “We kijken continue hoe we de negatieve impact kunnen verkleinen en de positieve impact kunnen vergroten. Daarom hebben alle elementen in en om de watertoren een verhaal om een bijdrage te leveren aan een betere wereld. Zo is bijvoorbeeld het meubilair gemaakt van gebruikte materialen en vangen wij regenwater op om de toiletten mee door te spoelen.”

Meer bij de watertoren

Gastvrouw Steffanie Wijnhout: “Onze ambitie is om in het voorjaar van 2023 meer mensen de mogelijkheid te geven bij ons langs te komen voor een heerlijke lunch of ambachtelijk kopje koffie vanuit onze barista. Daarnaast organiseren wij in het voorjaar nog een relatiedag om de opening van de watertoren te vieren. In de watertoren is er nu wel al gelegenheid om te vergaderen of flexwerken.”  Vanuit Watertoren Bollenstreek heeft u een mooi uitzicht op de plaatsen rondom de Bollenstreek. Met deze centrale ligging is Watertoren Bollenstreek een bereikbare plek die makkelijk aan te rijden is.

Meer nieuws & inspiratie

Vacature: Keukenmedewerker – 24 uur

Breng jij je creativiteit voor ontbijt & lunch gerechten in onze keuken tot bloei? Geniet…

Lees meer
Header vergaderen

Vacature: Banqueting & events – flexibel

Droom jij van een (bij)baan in de banqueting en events? Kunnen we jou niet blijere…

Lees meer
Rondleiding reserveren

Kom op zaterdagen binnenkijken bij Watertoren Bollenstreek!

Tijdens het Keukenhof seizoen, wat duurt van donderdag 23 maart t/m zondag 14 mei, is…

Lees meer
Business Breakfast Paaseditie

Schuif jij aan bij ons Business Breakfast – Paaseditie?

Lijkt het jou leuk om samen met zakenrelaties te brainstormen, vergaderen of bij te praten…

Lees meer