Skip to content
Bouwpartner Kik Sloopwerken: “Wij zagen ruim 100 raamsparingen uit”

Watertoren Bollenstreek krijgt een nieuwe functie en wordt een inspirerende plek die voor iedereen toegankelijk is. Een plek waar mensen groeien en tot bloei komen. Een belangrijke bron die daarbij nodig is, is daglicht. Waar je vroeger in een donkere watertoren binnenstapte, straalt het daglicht je nu tegemoet. Heb jij de uitgezaagde raamsparingen ook al gezien? En ben je benieuwd wat de uitdagingen bij deze werkzaamheden waren? Wij gingen in gesprek met onze bouwpartner Roel Kik, eigenaar van Kik Sloopwerken, zodat we jou hier meer over kunnen vertellen.

Ruim 100 raamsparingen

Wist je dat er ruim 100 raamsparingen uit Watertoren Bollenstreek worden gezaagd? Roel: “Als eerste hebben we de liftsparing gezaagd op de begane grond. Op deze verdieping hebben we ook de zandcementdekvloer verwijderd. Vervolgens hebben we alle raamsparingen uit de watertoren gezaagd en de opening naar de waterbak op de 7e verdieping gemaakt.”

Een nieuw leven voor het betonpuin

Het mooie is dat het betonpuin dat nu uit de watertoren is gekomen, weer wordt hergebruikt en een nieuwe functie krijgt op het terrein van Watertoren Bollenstreek. De uitgezaagde betonblokken worden namelijk gebruikt voor het toegangspad naar de watertoren.

Betonblokken van 700 kg

Roel: “De grootste uitdaging was het zagen van de raamsparingen. De blokken wegen zo’n 600 tot 700 kg en werden er stuk voor stuk uitgehesen. Wij zorgden ervoor dat de blokken op de juiste manier werden gezaagd, zodat ze niet vast bleven zitten in de watertoren tijdens het hijsen.”

Unieke werkzaamheden

Elke dag unieke werkzaamheden uitvoeren. Dat vindt Roel het leukste aan zijn werk. Roel: “Een project als dit maak je maar één keer in je leven mee! Hoe gaaf is het als je aan iets werkt dat blijvend is. De gezaagde ramen zie je altijd als je langs de watertoren rijdt.”

Meer nieuws & inspiratie
Open dagen Watertoren Bollenstreek

Een exclusief binnenkijkje in Watertoren Bollenstreek

Altijd al benieuwd geweest hoe de watertoren er nu van binnen uitziet? Goed nieuws: Vanaf…

Lees meer
Voorjaarsactie Watertoren Bollenstreek

Boek nu een kleurrijk voorjaarsarrangement

Krijg jij ook helemaal zin in het voorjaar? Wij kunnen niet wachten! Prachtig uitzicht vanuit…

Lees meer
FUTURE Bollenstreek

FUTURE event editie 2 ging sky high!

Afgelopen vrijdag 9 februari was de tweede editie van het FUTURE Bollenstreek event. Met spreekster…

Lees meer