Ga naar hoofdinhoud
Zelfs het regenwater krijgt bij ons een circulaire functie!

Wat wij met regenwater doen? We vangen het op voor circulair gebruik en zorgen ervoor dat het regenwater na een stevige regenbui geleidelijk in de bodem infiltreert! Alle keuzes die voor het ontwerp van Watertoren Bollenstreek zijn gemaakt, zijn tot in detail uitgedacht en vormgegeven zodat we jarenlang van de watertoren kunnen genieten!

Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties

Zoals je misschien al weet staat bij Watertoren Bollenstreek de toekomst centraal en is haar upcycling gerealiseerd binnen de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) van de Verenigde Naties (VN). Ook op het parkeerterrein zijn deze doelstellingen verwerkt en wij vertellen je graag hoe we dat hebben gedaan.

Klimaatbestendig terrein

Bij Ontwikkelingsdoelstelling SDG 13 staat klimaatverandering centraal. Een doel dat ook zeker een belangrijke rol speelt bij het parkeerterrein, deze is namelijk helemaal klimaatbesteding ingericht. Door de regenbuien die steeds heviger worden, is het noodzakelijk dat het regenwater makkelijk in de grond kan worden opgenomen. We willen natuurlijk niet dat het terrein volledig blank staat na een stevige regenbui. Met tegels van Rain(a)Way op ons terrein is dit probleem opgelost. Onder de tegels heeft AW Groep een waterbergende fundering van hergebruikt betonafval aangelegd waarin het regenwater wordt opgeslagen en geleidelijk in de bodem infiltreert.

Regenwater voor doorspoelen van toiletten

We hebben er niet alleen voor gezorgd dat het regenwater makkelijk in de grond wordt opgenomen, maar ook dat het opnieuw gebruikt kan worden. Op de parkeerplaats zijn namelijk twee grote regenwaterputten geplaatst. Het regenwater wat hiermee wordt opgevangen, wordt straks gebruikt om de toiletten in de watertoren door te spoelen. Daarmee dragen we bij aan SDG 6 voor schoon water en sanitaire voorzieningen voor iedereen.

De innovatieve producten die hiervoor zijn gebruikt:

 

 

 

 

 

Meer nieuws & inspiratie
Nationaal Park Hollandse Duinen

Oktober-actie: Uitwaaien tussen het vergaderen door

Druk aan het vergaderen in een van onze vergaderruimtes en de behoefte om even lekker…

Lees meer
Rijnlanse Architectuurprijs

Stem op Watertoren Bollenstreek voor de Rijnlandse Architectuurprijs!

Geselecteerd voor de Shortlist Wij hebben leuk nieuws! Watertoren Bollenstreek is door de jury op…

Lees meer
Open Monumentendag

Binnenkijken in Watertoren Bollenstreek: Kom naar Open Monumentendag!

Krijg een uniek inkijkje in de historische watertoren Aankomend weekend is het Open Monumentendag en…

Lees meer
Congreslocatie

September-actie: Maak van een congres een bijzonder succes!

Op zoek naar een unieke locatie voor een congres? Organiseer het in Watertoren Bollenstreek! Op…

Lees meer