Skip to content
Zelfs het regenwater krijgt bij ons een circulaire functie!

Wat wij met regenwater doen? We vangen het op voor circulair gebruik en zorgen ervoor dat het regenwater na een stevige regenbui geleidelijk in de bodem infiltreert! Alle keuzes die voor het ontwerp van Watertoren Bollenstreek zijn gemaakt, zijn tot in detail uitgedacht en vormgegeven zodat we jarenlang van de watertoren kunnen genieten!

Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties

Zoals je misschien al weet staat bij Watertoren Bollenstreek de toekomst centraal en is haar upcycling gerealiseerd binnen de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) van de Verenigde Naties (VN). Ook op het parkeerterrein zijn deze doelstellingen verwerkt en wij vertellen je graag hoe we dat hebben gedaan.

Klimaatbestendig terrein

Bij Ontwikkelingsdoelstelling SDG 13 staat klimaatverandering centraal. Een doel dat ook zeker een belangrijke rol speelt bij het parkeerterrein, deze is namelijk helemaal klimaatbesteding ingericht. Door de regenbuien die steeds heviger worden, is het noodzakelijk dat het regenwater makkelijk in de grond kan worden opgenomen. We willen natuurlijk niet dat het terrein volledig blank staat na een stevige regenbui. Met tegels van Rain(a)Way op ons terrein is dit probleem opgelost. Onder de tegels heeft AW Groep een waterbergende fundering van hergebruikt betonafval aangelegd waarin het regenwater wordt opgeslagen en geleidelijk in de bodem infiltreert.

Regenwater voor doorspoelen van toiletten

We hebben er niet alleen voor gezorgd dat het regenwater makkelijk in de grond wordt opgenomen, maar ook dat het opnieuw gebruikt kan worden. Op de parkeerplaats zijn namelijk twee grote regenwaterputten geplaatst. Het regenwater wat hiermee wordt opgevangen, wordt straks gebruikt om de toiletten in de watertoren door te spoelen. Daarmee dragen we bij aan SDG 6 voor schoon water en sanitaire voorzieningen voor iedereen.

De innovatieve producten die hiervoor zijn gebruikt:

 

 

 

 

 

Meer nieuws & inspiratie
Open dagen Watertoren Bollenstreek

Een exclusief binnenkijkje in Watertoren Bollenstreek

Altijd al benieuwd geweest hoe de watertoren er nu van binnen uitziet? Goed nieuws: Vanaf…

Lees meer
Voorjaarsactie Watertoren Bollenstreek

Boek nu een kleurrijk voorjaarsarrangement

Krijg jij ook helemaal zin in het voorjaar? Wij kunnen niet wachten! Prachtig uitzicht vanuit…

Lees meer
FUTURE Bollenstreek

FUTURE event editie 2 ging sky high!

Afgelopen vrijdag 9 februari was de tweede editie van het FUTURE Bollenstreek event. Met spreekster…

Lees meer